Az Erdőrezervátum Program hírei

Az Ökológiai Kutatóközpont és az Eötvös Loránd Kutató Hálózat 2022. november 22-én megrendezi az ÖK közcélú és citizen science programjainak beszámolóit, amelynek keretében Horváth Ferenc és Ódor Péter áttekinti a "Természetes erdők közcélú monitorozása" program ezévi  eredményeit. Ehhez kapcsolódóan délután egy kerekasztal megbeszélést is tartunk a meghívott vendégek körében.

A Túristamagazin októberi nyomtatott számában megjelent egy kedvcsináló cikk Szigeti Ferenc Albert tollából a TOP10 rovatban: "10 különleges és látogatható erdőrezervátum Magyarországon ... és tíznél több különleges ökoszisztéma-szolgáltatás ..." címmel és bevezetővel.

Teljesen felújítottuk a honlapot. Megújítottuk az arculatát, a menürendszerét, az erdőrezervátumok keresőjét ... továbbá tartalmasabb és áttekinthetőbb lett az erdőrezervátumok oldala a "Leírás", "Eredmények", "Térképek", "Fényképek" és "Publikációk, kéziratok" tematikus fülek bevezetésével. Ugyanakkor rengeteg új tartalmat töltöttünk fel és tettünk hozzáférhetővé. 

A Bükkhát Erdőrezervátum fokozottan védett magterülete 2 részből áll. Az idősebb, DNy-ra  eső rész neve Döngör (2012-ben 104 éves), a keleti részt Konica-nak (2012-ben 80-81 éves) hívjuk.  Az MTA ÖK Ökológiai és Botanikai Intézet a magterületeken 2012-ben, 50x50 m-es hálózatban egy ún.

A Peszéri-erdő inváziós állományoktól és fafajoktól való mentesítése, ill. a homoki erdőssztyepp-komplex helyreállítása az egyik célja az OakeyLife projektnek. Ennek keretében a KNP másodszor rendezte meg erdőkezelési versenyét - értsd: az inváziós fafajok csemetéinek kihúzgálását, amelyről a KNP honlapján számolnak be.