Az Erdőrezervátum Program hírei

Meeting on Wetland Forest Protection in Central Europe, taking place in Prague, Czech Republic. This conference is part of our ongoing project dedicated to mapping the vegetation of wetland forests across the Visegrád Group countries – Czech Republic, Slovakia, Poland, and Hungary.
Honlapunk szokásos forgalma, napi 20-40 látogatás között szokott ingadozni. Időnként azonban váratlan kiugrásokat tapasztalhatunk. Mi lehet ezek hátterében?
Elkészültünk az ERDŐ+h+á+l+ó kitűzésével a Csókás-völgy ER tölgyeseiben, valamint az aljnövényzeti felméréssel. A terület meredek, sziklás törmeléklejtő, a gerincen enyhébb hajlású, de sekélytalajú, sziklás. A kidőlt (sarj) tölgyek helyét főként kőris, barkóca és mezei juhar tölti be. A flóra gazdag és változatos.
Szegleti Zsófia - a MATE Környezettudományi Doktori Iskolájának hallgatója - sikeresen megvédte a "Természetes öreg erdők erdődinamikai értékelése a klimatikus kitettség szempontjából" című doktori értekezését. Gratulálunk!
Az ÖK Ökológiai és Botanikai Intézet az Agrárminisztérium Erdőgazdálkodási Főosztályának támogatása alapján három további erdőrezervátum alapfelmérését tervezi 2023-ban. Az előkészítést és a felméréseket márciusban elkezdtük.