Az Erdőrezervátum Program hírei

Teljesen felújítottuk a honlapot. Megújítottuk az arculatát, a menürendszerét, az erdőrezervátumok keresőjét ... továbbá tartalmasabb és áttekinthetőbb lett az erdőrezervátumok oldala a "Leírás", "Eredmények", "Térképek", "Fényképek" és "Publikációk, kéziratok" tematikus fülek bevezetésével. Ugyanakkor rengeteg új tartalmat töltöttünk fel és tettünk hozzáférhetővé. 

A Peszéri-erdő inváziós állományoktól és fafajoktól való mentesítése, ill. a homoki erdőssztyepp-komplex helyreállítása az egyik célja az OakeyLife projektnek. Ennek keretében a KNP másodszor rendezte meg erdőkezelési versenyét - értsd: az inváziós fafajok csemetéinek kihúzgálását, amelyről a KNP honlapján számolnak be.
Reviczky Gábor készített interjút Bíró Imre erdészeti igazgatóval a Baktai-erdő Erdőrezervátumról az M5 TV "Erdei utakon" műsorában.
A Kutatók Éjszakája európa-szerte megrendezett eseménysorozaton egy ismeretterjesztő előadást tart Horváth Ferenc "Őserdő-e a Kékes Erdőrezervátum?" címmel szeptember 24-e délután. További részletek a Kutatók Éjszakája programjai között.

A Kékes újrafelmérése július végére nagyrészt elkészült. Ennek keretében faállomány-szerkezeti, újulati és cserjeszint, továbbá aljnövényzeti felméréseket csináltunk, mintegy 150 mintavételi pontban (MVP), elsősorban a magterület igazán ősi, belső zónájában - ahol a mintavétel reprezentatívnak tekinthető.