'Ex Libris Czájlik Péter' az ER Archívumban

HF

Czájlik Péter az MTA Ökológiai Kutatóközpontra hagyta tudományos könyvtárának, képeinek, térképeinek és dokumentumainak egy jelentős részét - elsősorban az erdészeti, faállomány-szerkezeti és természetvédelmi vonatkozásúakat, hogy nagyon értékes szakgyűjteménye és kéziratos anyagai továbbra is elérhetők, kutathatók és felhasználhatók maradjanak az erdőrezervátum-kutatók közössége számára.

Tanítványai, barátai, volt és leendő kutatótársai nevében köszönjük!

Czájlik Péter hagyatékát Maglóczky Zsófia rendszerezi, válogatja és készíti össze átadásra. Az MTA ÖK erdőrezervátum-kutató csoportja részéről pedig Horváth Ferenc veszi át a hagyatékot 2014/2015 folyamán. A könyveket, képeket, térképeket, dokumentumokat katalogizáljuk és az ER Archívumban helyezzük el, külön gyűjteményként kezelve azt.

Péter teljes bizalommal és segítőkészséggel osztotta meg tudását és 'vagyonát' tanítványaival és a hozzá forduló kutatókkal. Az ER Archívum 'Ex Libris Czájlik Péter' gyűjteménye és többi dokumentumunk is a kutatók rendelkezésére áll.

A hagyaték minden darabjába 'Ex Libris Czájlik Péter' kerül. Ezt Maglóczky Zsófia találta ki és valósítja meg, kézbe véve és feldolgozva a hagyaték darabjait. Az Ex Libris madarát - egy 'csaszi'-t - Péter fényképezte a Mátrában, valamikor az 1970/80-as években.

Kapcsolat:
Maglóczky Zsófia - magloczky.zsofia [at] koki.mta.hu
Horváth Ferenc - horvath.ferenc [at] ecolres.hu
Mázsa Katalin - mazsa.katalin [at] ecolres.hu