INFORMATIKAI FEJLESZTÉSEK - az ER HTV adatbázis és az új honlap beindítása

Nyomtatóbarát változatPDF version

Az ER HTV adatbázis központilag kezeli a hosszú távú alapfelmérések adatait. Az adatbázist az MTA ÖK fejleszti és üzemelteti. A fő fejlesztési szakasz, majd az informatikai rendszer és az adatfeldolgozás folyamatának tesztelése 2013-ban befejeződött. Ősszel elkezdtük a korábbi felmérések során kitöltött és archivált FAÁSZ, ÚJCS és ANÖV adatlapok feldolgozását - az adatbevitelt és ellenőrzést folyamatosan végezzük.

2013-ban megújítottuk az Erdőrezervátum Program honlapját is, amely új technológiai alapokon (Drupal CMS), új szerveren, kibővített tartalommal és új köntösben született újjá 2014 elején. A korábbi honlap tartalmának nagy részét áthoztuk, ugyanakkor újabb adatbázisokat építettünk és töltöttünk fel, majd az egészet Drupal 7-es verzió alá konvertáltuk.

A honlap és az ER HTV adatbázis között kialakítottunk egy közvetlen kapcsolatot, amely aggregált lekérdezéseket tesz lehetővé, például:

Jelenleg az adatbázisban feldolgozás alatt álló ER HTV projektek száma:

... és a feldolgozás alatt álló mintavételi pontok (MVP) száma:

... a faállomány-szerkezetben felmért és feldolgozott élő fák v. cserjék száma:Egyes tartalmak elérése regisztrációhoz és 'regisztrált' vagy 'ER partner' hozzáférési jogosultsághoz kötött.