Krasznai Attila (2019): Közös-erdő erdőrezervátum (ER-16) Hosszú Távú Vizsgálatsorozat - 1. HTV Összefoglalás. Öko-Hang Kft.

Abstract

A Közös-erdő napjainkban 
Az erdő gyöngyvirágos tölgyes – tölgy-kőris-szil ligeterdő – kőrises láperdő mozaikja, erdészeti beavatkozástól évszázados távlatban mentes. Kiváló természetességi állapotban van, a magoncoktól a fekvő holtfáig minden korosztály jelen van, felújuló és összedőlő részei is vannak. Valamennyi szintje épségben van, tájidegen fertőzöttsége minimális (néhány Celtis occidentalis folt), ami a kiváló egészségi állapotának köszönhető.

Hosszú Távú Vizsgálat 2018-2019
Az MTA Ökologiai Kutatóintézet által összefogott Erdőrezervátum program HTV protokollja szerinti első vizsgálatot 2018 őszén és 2019 tavaszán végeztem el az erdőben, így az ERDŐ+h+á+l+ó, ami a következő vizsgálatok alapja, készen van. A részletes eredményeket a mellékelt táblázatok tartalmazzák.

 

Notes

Krasznai Attila (Öko-Hang Kft.) a KNP megbízásából mérte fel az erdőrezervátumot. A felmérés eredményét az ER Archívum számára Kovács Éva (KNPI) adta át. Az adatokat, mellékleteket csatoltuk ("csak partnerek"). Az adatok feldolgozása, adatbázisba építése 2024-ben várható. 

Location
ER Archívum - digitális
Strict forest reserves