Az Erdőrezervátum Program hírei

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság értesíti a kedves túrázókat, hogy a sárga + jelzés, amely a Kékes Erdőrezervátumon keresztül vezetett, áthelyezésre kerül.

...

Erdészeti Tudományos Konferencia, 2024 --- Standovár T. & Horváth S.: Mit és hogyan tanulhatunk az erdőrezervátumok kutatásából? --- Horváth F. és mtsai.: A Kékes Erdőrezervátum őserdő-maradványának faállománya --- Király G. és mtsai: Geodéziai munkálatok tapasztalatai erdőrezervátumokban --- Balázs P. és mtsai: Tátika Erdőrezervátum (Zalaszántó) felszínborításának változása és annak összefüggése a szénkörforgalommal --- Gallai B. & Király G.: A Szabó-völgy Erdőrezervátum erdőállományának vizsgálata légi lézerszkennelés és légifényképezés segítségével

"Milyen előnyökkel jár az örökerdő-gazdálkodás? Miért fontos egy erdő életében a holtfa? Mit tanulhatunk a természetes erdőktől? Vajon össze lehet-e hangolni az erdőkkel szemben támasztott különböző igényeket? Többek között ezekről a kérdésekről is beszélgettünk Ódor Péter erdőökológussal." - Tóth Judit interjú a Turista Magazin 2023 decemberi / 2024 januári számában.

Elkötelezett az Agrárminisztérium az erdőrezervátum kutatási program támogatásában, amelyre az utóbbi években közel 100 millió forintot fordítottunk, és a szükséges összegeket a jövőben is biztosítani fogjuk – jelentette be Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár csütörtökön, a Pilis-oldal Erdőrezervátumban tartott sajtótájékoztatón.

Meeting on Wetland Forest Protection in Central Europe, taking place in Prague, Czech Republic. This conference is part of our ongoing project dedicated to mapping the vegetation of wetland forests across the Visegrád Group countries – Czech Republic, Slovakia, Poland, and Hungary.