ER, Az erdőrezervátum-kutatás eredményei

Nyomtatóbarát változatPDF version

Az "ER" kiadványsorozat tudományos dolgozatokat közöl erdőrezervátumokkal összefüggő témakörökben: a természetes erdőszerkezet és erdődinamika, az erdőökológia, az ökoszisztéma és biodiverzitás kutatása, valamint a természetszerű erdőgazdálkodás és természetvédelmi kezelések eredményeiről.

Szerkesztette, kiadta és terjesztette az
MTA Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézet

ER, Az erdőrezervátum-kutatás eredményei, 2009

"Gyakran hangoztatjuk, hogy Magyarország területén nem maradt fenn őserdő, olyan erdő, amelyet az elmúlt évezredek, évszázadok során semmilyen emberi használat sem ért. Ennek a véleménynek általában igazat kell adnunk, hiszen jól ismerjük térségünkben az erdőélés változatos módoszatai és fokozatait az erdei legeltetéstől, például az ..."

ER, Az erdőrezervátum-kutatás eredményei, 2002

"Az erdőrezervátum-kutatás óhatatlanul szembetalálkozik az őserdő fogalmával, jellemzőivel. Ez az őserdőfogalom azonban nem határozható meg egyszerűen, ráadásul nem is "örök", hanem történelmi kategória. Következésképpen a modern erdészeti (és minden más kapcsolódó) tudomány művelői saját korukban prőbálják meghatározni az őserdőket. ..."

ER, Az erdőrezervátum-kutatás eredményei, 2001

"Örömteli és ünnepi alkalom mind az erdészeti, mind az ökológiai szakterület számára, hogy egy új, fontos publikációs fórummal gazdagodik a hazai tudományos közélet, egy évente megjelenő periodikával, amely Az erdőrezervátum-kutatás eredményei címet viseli ..."